Bestrijden in vriescel

Voorwerpen worden in een vriescel geplaatst om een aantasting van ongedierte tot stilstand te brengen. De totale behandeling duurt 3 weken.

In onze vriescel (afm. 4m. x 3m. x 2,7m.) worden meubels en voorwerpen gedurende 2 weken bij -20 graden Celsius ingevroren. Deze tijd is nodig om deze lage temperatuur tot in de kern van het voorwerp gedurende een aantal dagen te waarborgen. Hierna wordt het vriesproces gestopt, maar blijft de cel gesloten. De temperatuur in de cel wordt geleidelijk aangepast aan de omgevingstemperatuur, zodat condensvorming wordt voorkomen en de afwerklaag niet wordt aangetast.

De behandeling is afdoende

De gehele cyclus van eitje tot en met al het levend ongedierte wordt gedood, zodat op het moment na behandeling er gegarandeerd geen bedreigend ongedierte meer aanwezig is. Uiteraard is dit geen garantie voor heraantasting.

De behandeling is schoon

Het is een droge behandeling, dat geen restsporen achterlaat, zodat de oorspronkelijke afwerklaag (beits, was of verf) onaangetast blijft.

De behandeling is veilig

Op een natuurlijke wijze wordt de aantasting tot stilstand gebracht. Er wordt géén gebruik gemaakt van chemicaliën, wat ondanks goede ventilatie nog lange tijd een indringende geur rond het behandelde voorwerp zou geven.